Eco-Driven latausohjeet

Miten Eco-Drive tulisi ladata?

Kun otat kellon pois ranteestasi, jätä se aina kellotaulu ylöspäin mahdollisimman valoisaan paikkaan latautumaan. Esimerkiksi ikkunalaudalle. Tämä on tärkeää pimeään talviaikaan ja silloin, kun kelloa pidetään päivisin ranteessa pitkän hihan alla. Älä jätä kelloa liian lämpimään paikkaan, esimerkiksi auton kojelaudalle, tai liian lähelle hehkulamppua tai kohdevaloa. Yli 60°c kuumuus vaurioittaa kellotaulua, koneistoa ja akkua. Kellon energiavarastona on titaani-litiumioniakku. Akku kestää väsymättä jatkuvaa lataamista ja purkamista.

Mikä vaikuttaa latausaikaan?

Latausaikaan vaikuttavat oleellisesti lampun etäisyys, kellon asento, lasin puhtaus, valolähteen tyyppi ja akun lataavan aurinkopaneelin sijainti. Loisteputkivalo on tehokkaampaa kuin hehkulampun valo. Valohoidossa käytettävä kirkasvalolamppu on erittäin tehokas latausvalo. Pidä pitkän latauksen aikana vähintään 50 cm etäisyys kuumasta lampusta. Latausaika on nopeampi, kun pysäytät kellon nostamalla nupin ylös. Koneistokohtaiset latausajat löytyvät kunkin kellon käyttöohjeesta.

Mikä on ”vähäisen varauksen” varoitus?

Vähäisen varauksen varoitus kertoo, että akun varaustila on käymässä vähiin. Varoitus näkyy sekuntiosoittimen epäsäännöllisenä liikkeenä. Käyttöohjeesta löydät oman kellosi tavan varoittaa vähäisestä varauksesta.


Mikä on virransäästötoiminto?

Joissakin Eco-Drive kelloissa on erityinen virransäästötoiminto. Se säästää virtaa, kun kello ei ole alttiina valolle. Tämä mahdollistaa sen, että kellossa on pidempi käyntiaika. Virransäästötoiminto aktivoituu automaattisesti, kun kellossa on riittävästi virtaa normaalikäyttöön, mutta valoa ei ole tarpeeksi lataukseen. Vaikka tietyt toiminnot "sammuvat", oikea aika säilyy kellon muistissa.


Miten virransäästötoiminto toimii kelloissa joissa on jatkuva kalenteri?

Sekuntiosoitin pysähtyy, kun kello on ollut 30 - 60 sekuntia pimeässä tai kun valoa ei ole tarpeeksi latausta varten (kuten paidan hihan alla). Kun kello saa jälleen riittävästi valoa, sekuntiosoitin palaa normaaliin toimintaan. Kun kello on ollut 48 - 60 tuntia pimeässä tai kun valoa ei ole tarpeeksi latausta varten, myös tunti-, minuutti- ja sekuntiosoittimet pysähtyvät kunnes kello saa jälleen valoa.
 

Missä aurinkopaneeli sijaitsee?

Kelloissa joissa koneiston kaliiberi on J710, J810 tai J850 aurinkopaneeli on nauha, joka kiertää kellotaulun kehällä mahdollistaen erityyppisten kellotaulujen käytön. Muissa Eco-Drive kelloissa aurinkopaneeli on kellotaulun alla.

 

Suuntaa antavat latausajat parille yleisimmälle kaliiberille, kun kello saa valoa katkotta: